Facebook vraagt gebruikers om naaktfoto’s op te sturen

De social media gigant Facebook heeft een nieuwe strategie ?

Facebook naaktfoto

Volgens deze nieuwssite heeft Facebook in Australië inmiddels de mogelijkheid om naaktfoto’s van jezelf in te sturen.

Waarom zou je denken? Nou om revenge porn tegen te gaan. Dat klinkt alleen niet heel logisch….?

Dus om het te voorkomen moet je er zelf mee beginnen?

Ja, eigenlijk wel. Door de foto’s toe te sturen worden ze getagd als naakt, en wanneer iemand een foto van jou plaatst, dan wordt dit vergeleken met de naaktfoto’s die jij hebt ingestuurd. Wanneer hier overeenkomsten in zijn wordt de foto verwijderd.

“We’re using image-matching technology to prevent non-consensual intimate images from being shared,” zei Antigone Davis, Facebook’s head of global safety.

Tegenstrijdig

Kim Holland: “Met de privacywet in het achterhoofd, lijkt het tegenstrijdig om een naaktfoto naar Facebook te sturen, maar de reden waarom men dat moet doen is goed, dus ben ik een voorstander van deze aanpak”.

Anoniem naaktfoto’s plaatsen op Kinkylife

Kinkylife is een erotisch platform dat speciaal gebouwd is voor erotische foto’s en video’s. Je kan daarnaast ook chatten met andere gebruikers.

“Het is een groot succes”, aldus Kim Holland, initiatiefnemer van het platform. “Het is mogelijk om anoniem de naaktfoto’s te plaatsen, op die manier loop je geen enkel risico. Daarnaast kun je met 1 druk op de knop alles verwijderen”.

Wat vind jij?

Laat een reactie achter op dit blog en praat mee over dit onderwerp.

Have your say!

2 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.