Wil een vrouw een man of een homo-puppy?

Wil een vrouw een man of een homo-puppy?

Wat is een homo-puppy?

Auteur en historicus Rutger Bregman heeft de term ‘homo-puppy’ zojuist geïntroduceerd. De man van vandaag is door de eeuwen heen gedomesticeerd. Zoals wilde honden ooit zijn verworden tot huisdieren, en dat zijn gebleven (immers, pups van huishonden worden niet opnieuw wild geboren om dan weer tam gemaakt te worden), is dat ook bij de man van vandaag aan de orde. Mannen zijn niet wild meer, ze zijn keurige huisvaders, helpen met de afwas, en niets doet nog denken aan de ‘stoere strijders’ die zij ooit zijn geweest. Mannen zijn, in meer of mindere mate, ‘menselijke-puppies’, ‘homo-puppies.’ Aldus Bregman.

Wat wil een vrouw eigenlijk?

Kijken we naar een jaar of tien, vijftien, geleden dan zien we dat de damesbladen er flink tegenaan gingen. Mannen moesten meehelpen met het huishouden, een actievere rol gaan spelen in de opvoeding , empathischer worden ten opzichte van hun partner, een langer voorspel doen, kortom: niet zoveel aan zichzelf denken maar zich verplaatsen in de ander. De metro-man diende zich aan, die erg met zijn uiterlijk bezig was, hierin vrouwelijke trekjes vertoonde, en niet bang was zijn gevoel en zachte kant te laten zien. Het gevolg was, dat vrouwen sterker werden, hun plaats meer gingen opeisen en minder achter de man aanliepen. De man heeft in de machtsverhouding tussen man en vrouw een stap terug gedaan, de vrouw een aantal stappen naar voren. De hele ontwikkeling heeft zijn goede kanten, maar ook een keerzijde. Daar waar vrouwen het doorgaans waarderen dat hun man nu meer hun ‘maatje’ is, die probeert op dezelfde golflengte te communiceren en samen te werken in het gezin, missen ze nu in veel gevallen de instinctieve seks. Die waarbij de man ze ‘neemt’. Jonge vrouwen die zich bij Kim Holland aanmelden zijn doorgaans niet meer van de softe-, intieme seks. Ze willen vaak hard aangepakt worden. En de man moet het initiatief nemen.

Het antwoord van de damesbladen

De damesbladen kwamen er achter dat vrouwen het dierlijke mannengedrag begonnen te missen. Het huishouden verliep dan wel vlotter en gemakkelijker, maar tussen de lakens begon het steeds minder te vlotten. Het antwoord was: zoek er een stoere minnaar bij. Dan heb je the best of both worlds. Laten we het een zwaktebod noemen.

Vrouwen in verwarring

Vrouwen die zich bij Kim Holland aanmelden om in films mee te doen zoeken bijna allemaal de heftigheid en niet de warme intensiteit. Het mag er allemaal best ruig aan toegaan. Misschien is de veranderde man hier wel de oorzaak van, en zijn veel vrouwen als tegenreactie voor de seks nu juist op zoek naar de oerman. Het ongedomesticeerde beest dat ze krachtig bespringt waardoor ze niks anders kunnen doen dan meegaan in de flow. No way back. Ervan uitgaand dat ze zin hebben in de desbetreffende man, uiteraard. Feitelijk zoekt een vrouw in deze psychisch-sociale verwarring naar 2 mannen in één. De empathische partner die praat over zijn gevoelens en hen bijstaat in het leven, en het beest in bed dat haar grijpt naar believen.

Ga er maar aanstaan

En daar zit je dan als ‘homo-puppy’ op de bank. Met de taak om de omschakeling te kunnen maken van ‘maatje’ naar ‘beest’. Haar dominant in de ogen te kijken en haar te laten voelen dat je seks wilt. Hier, en nu. Dat je haar wilt pakken alsof het je eerste date is en het vuur er vanaf spat. Misschien moet je het gewoon eens proberen. Misschien lacht ze je uit en lach jij gewoon mee. Maar misschien is dat precies de vonk die ze nodig heeft. Dat ze seks gaat hebben met iemand die precies weet wat hij wil en op dit moment geen tegenspraak duldt. Ja, zelfs een puppy trekt wel eens grommend zijn lip op…..

Have your say!

1 1

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.