Seks en Facebook clashen

Seks en Facebook clashen

Seks en Facebook clashen

Seks en bloot zijn op zich al uitgesloten op Facebook. Dat geeft niet. Elk platform mag er zijn eigen regels op nahouden. Daar draait het ook niet om in dit verhaal. Het gaat om iets anders, namelijk ‘bereik’.

Bereik op Facebook

Facebook is slim. Als je een pagina hebt als bedrijf of bekendheid, dan heb je mensen die je pagina liken zowel als volgers. Er staat bijvoorbeeld op mijn pagina dat ruim 21.000 mensen mijn pagina volgen. Dat klinkt lekker. Dat betekent dat een grote groep mensen op de hoogte blijft van wat je doet. Commercieel gezien is dat mooi.

Maar daar komt het

Uiteraard kan iedereen spontaan je pagina bezoeken. Steeds even gaan kijken wat je hebt gepost. Maar wat je wilt is dat jouw ‘volgers’ en ‘likers’ automatisch jouw nieuwe berichten in hun tijdlijn krijgen. Dat lijkt ook logisch op een platform als Facebook. Maar nee. Een klein deel van deze groepen krijgt je post te zien, ca. 1/5, als ik het gemiddelde op mijn pagina bekijk.

Bereik kopen

Een niet-erotiek gebonden bedrijf kan vervolgens bereik kopen bij Facebook. Op zich een slim commercieel model en ook te begrijpen, want voor niets gaat de zon op. Aan de andere kant weet je dat niet als je als bedrijf je activiteiten start op Facebook. Je verwacht dat de mensen die je opbouwt ook van jouw activiteiten op de hoogte worden gehouden, zoals ze feitelijk aangeven als ze je volgen.

De clash tussen Facebook en seks

Vooruit, als bedrijf moet je er dan maar in meegaan dat je moet betalen om je eigen volgers te bereiken. Ook als seks gerelateerd bedrijf. Geen probleem.
Maar: als je post met seks te maken heeft MAG je die niet betaald promoten! En zo zit je in de tang. 21.000 volgers. Maar je bereikt er meestal rond de 4000.. Soms minder, soms ineens meer. Geen idee hoe dat precies werkt.
En daar is niets aan te doen. Zeer frustrerend.

Hoe lossen we dat op?

Natuurlijk is er mijn eigen alternatief Kinkylife waar al je vrienden wél al jouw nieuwe posts te zien krijgen. Waar je wel naakt en seks mag posten in de vorm van foto’s en video’s. En waar je als liefhebber van seks volledig aan je trekken komt. Waar je alle seksamateurs, sterren en amateurtjes kan ontmoeten.

Maar zeg, je hebt je fans ook op Facebook opgebouwd dus hoe kun je die wél allemaal bereiken?

En dan zeg ik: kom op, wie heeft daar goede ideeën voor? Facebook zelf misschien? Of jij?

Have your say!

1 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.